Czesc Wszyscy

Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.

Search This Blog

Wednesday, September 29, 2010

Sznycle z indyka z pieczarkami

SKŁADNIKI:

* sznycle z indyka
* pieczarki
* cebula
* śmietana 18%
* masło
* Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do zeszklonej cebuli. Kiedy pieczarki będą już miękkie i podsmażone dodać przyprawy - sól, pieprz i dużo słodkiej papryki. Następnie do tak przygotowanych pieczarek podgrzewanych w małej temperaturze dodać śmietanę 18%. Mieszać jeszcze kilka minut. Sznycle doprawić solą i pieprzem, smażyć na maśle do zarumienienia. Podawać ze śmietanowymi pieczarkami na górze. Idealne do ziemniaków i ulubionej sałatki.

No comments:

Post a Comment