Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Wednesday, September 29, 2010
Roladki schabowe z bekonem i serem
SKŁADNIKI:
* 4
plastry schabu bez kosci, o grubosci 1 cm,
* 4 podluzne i cienkie plastry wedzonego boczku,
* 100g zóltego sera,
* 4 lyzeczki kechupu,
* sól, pieprz ziolowy Prymat, papryka slodka w proszku, vegeta,
* 2 jaja,
* maka (uzylam kukurydzianej) i bulka tarta do panierki,
* olej lub oliwa do gebokiego smazenia
PRZYGOTOWANIE:
Schab umyc, osuszyc recznikiem papierowym i rozbic na cienkie plastry. Ser zólty pokroic na trzycentymetrowej dlugosci paleczki. Z obu stron posypac sola (ostroznie, bo boczek tez jest slony!), pieprzem i papryka. Na kazdy plaster polozyc plaster bekonu ( u mnie niemal identycznej wielkosci co rozbite schabowe), na którym rozsmarowac lyzeczke keczupu. U nasady jednego z konców, polozyc paleczke zóltego sera i ciasno zawijac mieso w roladke, przy czym przed kazdym kolejnym zawinieciem ulozyc kawalek zóltego sera. Identycznie postepujemy z kolejnymi porcjami rolowanego miesa. Jajka rozklócamy, dodajemy odrobine vegety. Do jednego pólmiska wsypujemy make, do drugiego bulke tarta. Delikatnie obtaczamy roladki w mace, potem w jajku i na koncu w bulce tartej, uwazajac, aby roladki nam sie nie rozpadly. W patelni z pokrywka rozgrzewamy tluszcz i kladziemy obtoczone w panierce roladki. Smazymy na srednim ogniu, czesto przewracajac i rumieniac z kazdej strony. Gdy juz kazda roladka bedzie podrumieniona, przykrywamy rondel przykrywka i dosmazamy na bardzo malym ogniu. Podajemy z zemniakami lub ryzem i surówka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment