SKŁADNIKI:
* * 5 sznycli schabu b/k (ok.36 dag)
* * 10 jędrnych kapeluszy grzybów leśnych (ja użyłam koźlarzy i podgrzybków)
* * 1 cebula
* * 1 duży ząbek czosnku
* * ok.15 dag żółtego sera (np.goudy)
* * natka pietruszki
* * 2 jajka
* * bułka tarta do panierowania
* * sól,pieprz ziołowy,tymianek,majeranek,
*
*
PRZYGOTOWANIE:
Schab opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Oczyszczone kapelusze grzybów pokroić w cieniutkie plasterki.Cebulę pokroić w półplasterki a czosnek posiekać.Na łyżce oleju usmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem, oprószyć pieprzem ziołowym,tymiankiem i majerankiem.Osolić dopiero jak się usmażą. Schab panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć kotlety.Jajko pozostałe z panierowania usmażyć i wymieszać z grzybami. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kotlety,na nich grzyby z jajkiem.Wierzch posypać startym na tarce o średnich oczkach serem.Wstawić do nagrzanego do ok.200 stopni piekarnika i zapiec, aż się ser roztopi, ok.15 minut.Posypać obficie natką pietruszki.
Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Wednesday, September 29, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment