SKŁADNIKI:
* Biszkopt z 6 jajek
* Masa cappuccino:
*
* * 250 g serka mascarpone
* * 250 g śmietany kremówki
* * 3 płaskie łyżeczki żelatyny
* * 60 g kawy cappuccino (proszku) - u mnie śmietankowe
* * 3 łyżki drobnego cukru do wypieków (lub więcej/mniej - zależy to od cappuccino)
*
* Poncz:
*
* * 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
* * 1 szklanka gorącej wody
* * 2 łyżeczki cukru
*
* Wierzch:
*
* * 250 ml śmietany kremówki
* * 1 łyżka drobnego cukru do wypieków
* * 20 g kawy cappuccino (proszku)
*
PRZYGOTOWANIE:
Masa: Serek wymieszać dokładnie z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4
szklanki gorącej wody, przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i dalej miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i zmiksować lub wymieszać. Wierzch: Kremówkę ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić. Biszkopt naponczować ostudzoną posłodzoną kawą, przełożyć kremem cappuccino, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę, oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.
Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Wednesday, September 29, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment