Czesc Wszyscy

Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.

Search This Blog

Wednesday, September 29, 2010

Danko z kiszonej kapusty.

SKŁADNIKI:

* 500g kiszonej kapusty
* 500g mielonego miesa wieprzowego /moze byc mieszane/
* 2 cebule
* 3/4
l wody
* czubata lyzeczka bulionu / instant ze sloiczka/
* 2 lyzki koncentratu pomidorowego
* papryka w proszku
* zmielony kminek
* sol
* pieprz
* olej do smazenia

PRZYGOTOWANIE:

Poniewaz mam przewaznie domu sloiczek albo dwa juz podduszonej kiszonej kapustki to danie robi sie szybko
, szczegolnie jak brakuje czasu na wieksze gotowanie. W innym przypadku trzeba kapuste podgotowac. Mieso mielone doprawic sola , pieprzem,papryka i ok 1/2 lyzeczki zmielonego kminku.W glebokiej patelni lekko podsmazyc pokrojona w kostke cebule , dodac mieso i rozdziabujac je - dalej smazyc.Dodac przecier pomidorowy , posypac bulionem i wrzucic kapustke. Calosc zamieszac , podlac woda i zagotowac. Na wolnym ogniu , pod przykryciem dusic ok. 15-20 min. Danie nie wyglada zbyt efektownie ale za to pachnie i smakuje - paluszki lizac.

No comments:

Post a Comment