Czesc Wszyscy

Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.

Search This Blog

Wednesday, September 29, 2010

Krokiety z czerwona kapusta



SKŁADNIKI:

* Ciasto na nalesnki:
* 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
* 1 szklanka mleka
* maka pszenna
* szczypta soli
* 2 jajka
* Skladniki na nadzienie:
* 1/2 glowki czerwonej kapusty
* 250 gram miesa mielonego wieprzowego
* 1 cebule
* kilka plasterkow boczku wedzonego
* ocet
* sol
* pieprz
* cukier
* vegeta
* Skladniki na sos pieczarkowy:
* 250 gram pieczarek
* 1 cebula
* 1/3 szklanki smietany
* vegeta
* pieprz
* sol
* maggi
* koperek
* maka pszenna
* Dodatkowo:
* 2 jajka
* bulka tarta

PRZYGOTOWANIE:

Skladniki na nalesniki wymieszac i odstawic. Kapuste poszatkowac, boczek stopic i wylozyc na niego kapuste. Zmniejszyc palnik na minium i dusic kapuste pod przykryciem. Do miekkiej kapusty dodac pokrojona w koste cebulke i usmazone mieso mielone (jak do bolognese), przyprawic. Cebule przeznaczona do sosu pokroic w kostke i lekko podsmazyc, dodac pokrojone pieczarki, kilka minut dusic, wlac 2 szklanki goracej wody, przyprawic vegeta, maggi i pieprzem do smaku. Dodac smietane i sos zagescic maka pszenna wymieszana w 1/2 szklance wody. Usmazyc bardzo cieniutkie nalesniki, na kazdy nalozyc pelna lyzke farsz z kapusty, zawinac i obtoczyc najpierw w rozmaconym jajku a nastepnie obtoczyc w bulce tartej i smazyc na rumiano z obydwu stron. Podawac polane sosem pieczarkowym.

No comments:

Post a Comment