SKŁADNIKI:
* 1 średnia główka kapusty
* 40 dag cienkiej kiełbasy
* ok 30 dag mięsa wieprzowego z kością
* 10 pieczarek
* 2 -3 suszone grzybki
* cebula
* liść laurowy
* koncentrat pomidorowy
* sól, pieprz
* 2 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zagotować chwilę o odlać wodę. Zalać ponownie wodą i dodać umyte mięso. Pieczarki umyć i przesmażyć razem z cebulą na łyżce oleju. Dodać do bigosu. Grzybki suszone umyć, sparzyć gorącą wodą. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na reszcie oleju i dodać razem z sparzonymi grzybkami do kapusty. Podgotowane mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić i dodać ponownie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem.
Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Wednesday, September 29, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment