SKŁADNIKI:
* 1/2 główki kapusty pekińskiej
* pomidor
* mały ogórek zielony
* kula sera mozzarella
* garść łuskanych orzechów laskowych
* szczypta oregano suszonego
* 2 łyżki konserwowego groszku
* sól
* pieprz
* do dekoracji suszone płatki papryki czerwonej
* łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
*
PRZYGOTOWANIE:
- Kapustę szatkujemy, wkładamy do miski sałatkowej. Obrane warzywa: pomidor i ogórek zielony (ze skórką) kroimy w kostkę razem z serem mozzarella. Dodajemy groszek. - Orzechy kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do sałatki, a z oliwy, oregano, soli i pieprzu przygotowujemy sos, w shakerze do dressingów czy słoiczku z zakrętką i polewamy sałatkę, całość starannie mieszamy. - Dekorujemy suszonymi płatkami papryki.
Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Wednesday, September 29, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment