SKŁADNIKI:
* Kawałek łososia ok 30 dkg
* marchewka
* pietruszka
* kawałek selera
* ćwierć cebuli
* bulion z kostki
* ziołowe ziarenka smaku
* żelatyna
* ok 3 szkl. wody
* sok z cytryny
* dodatkowo; kilka łyżek zielonego groszku z puszki
PRZYGOTOWANIE:
Włożyć warzywa do garnka, zalać wodą dodać przyprawy i pogotować ok 10-15 min. Do wywaru włożyć łososia i gotować ok 10 mim wyjąc rybę połamać na kawałki i rozłożyć po równo do miseczek, kubeczków itp.. Dodać plasterki marchewki i po łyżce zielonego groszku Wywar doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę soku z cytryny i rozrobić z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu.. Zalać rybę w miseczkach wywarem i odstawić do wystudzenia. Podawać galaretkę skropioną sokiem z cytryny.
Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Wednesday, September 29, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
super super .. tylko czemu ja tu widze moj przepis i moje zdjecie? jak to wytlumaczysz?
ReplyDeleteProsze to natychmiast usunąć lub podpisac moim nickiem .. luna19
przepis pochodzi z mojego bloga