Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Thursday, September 30, 2010
Smerfne ciasto
SKŁADNIKI:
* 4
jajka
* 4-5 łyżek cukru
* 5-6 łyżek maki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* jesli chcemy np. biszkopt grubszy, aby go przeciąć, stosujemy proporcje ile jajek tyle lyzek cukru i maki lub troszkę więcej
* 200 ml mleka skondensowanego
* 3 łyzki cukru
* 1 galaretka szafirowa
* 1 galaretka niebieska
* 1-1,5 szklanki jagód
*
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni w keksówce. Przygotowac galaretki- szafirową z 1 szklance wody, niebieską wg przepisu na opakowaniu. Mleko ubic z cukrem az zgęstnieje. Dodać zimną szafirowa galaretkę i dokładnie zmiksować. Wlac na biszkopt. Rozsypać jagody i zalac niebieska galaretkę. Wstawic do lodówki do stężenia.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment