Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Zrazy Zawijane po Wielkopolsku
Zrazy zawijane po wielkopolsku
Składniki: 4 porcje
1 kostka Rosołu królewskiego podwójnie drobiowego WINIARY
4 kotlety z wołowiny (400 g)
100 g boczku świeżego
1 cebula
2 kromki czerstwego chleba
3 łyżki oleju
1 łyżeczka mąki
Ziarenka Smaku WINIARY
pieprz
Opis przygotowania: 1h 20min.
Mięso cienko rozbić, oprószyć Ziarenkami Smaku i pieprzem. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, chleb rozkruszyć. Na płatach mięsa rozłożyć cebulę, boczek i chleb, zwinąć w rolady. Zrumienić na rozgrzanym oleju. Podlać 1 szklanką wody, wrzucić kostkę rosołową. Dusić 60 minut. Sos zagęścić zawiesiną z wody i mąki.
wskazówki
Podawać z kaszą lub pyzami.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment