Czesc Wszyscy

Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.

Search This Blog

Friday, December 25, 2009

Łazanki z białym Serem i Boczkiem


Łazanki z białym Serem i Boczkiem
Składniki: 4 porcje
400 g makaronu łazanki
ok. 500-600 g pełnotłustego twarogu, pokruszonego
150-200 g wędzonego boczku
1 mała cebula, posiekana
3-4 kostki Bulionu warzywnego WINIARY
2-3 łyżki roztopionego masła
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, świeżo mielony czarny pieprz
Opis przygotowania: 30 min.
Łazanki ugotować w ok. 2 litrach bulionu. W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni razem z cebulą (jeśli ma mało tłuszczu to smażyć na małej ilości masła lub oleju). Łazanki odcedzić, polać 3 łyżkami roztopionego masła i wymieszać z pokruszonym twarogiem. Wrzucić na patelnie i podgrzać na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać zioła i podsmażony boczek. Delikatnie wymieszać i od razu podawać.

No comments:

Post a Comment