Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Sznycel po Galicijsku
Sznycel po galicijsku
Składniki: 4 porcje
4 sznycle cielęce z udźca (ok. 200-250g każdy)
2-3 jajka
200 g tartej bułki
200 g mąki
sól
3 łyżki smalcu wieprzowego
4 łyzki masła
1 cytryna
pęczek natki pietruszki
Opis przygotowania: 30 min.
Sznycle delikatnie zbić, ponacinać czubkiem noża w kilku miejscach, a następnie posypać solą. Obtaczać kolejno w mące, rozbełtanych jajach i bułce. Obsmażać z obu stron na rozgrzanym smalcu i maśle, ewentualnie oleju, przez 3-4 minuty.
Gdy sznycle nabiorą złotobrązowego koloru, odsączyć tłuszcz na ściereczce kuchennej, podawać z ćwiartkami cytryny i natką pietruszki.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment