Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Kremowa Zupa Ziemniaczana z Hyzopem
Kremowa Zupa Ziemniaczana z Hyzopem
Doskonała i prosta kartoflanka z dodatkiem mocnego i aromatycznego hyzopu lekarskiego.
Składniki: 6 porcji
600 g ziemniaków, obranych
2 kostki Rosołu drobiowego WINIARY
500 ml słodkiej śmietany (min. 18%)
100-200 g serka topionego
1 duża cebula, drobno posiekana
ok. 300 g boczku, pokorjonego w kostkę
garść posiekanej natki pietruszki
1,5 łyżki posiekanego, świeżego hyzopu (lub 1/2 łyżeczki suszonego)
2 łyżki masła
Opis przygotowania: 50 min.
Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie wraz z łyżką pietruszki. Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć boczek razem z posiekaną cebulą. Połowę ugotowanych ziemniaków włożyć do dużego garnka i zmiksować razem z przygotowanym rosołem, śmietaną i serkiem topionym. Zagotować i zmniejszyć ogień. Dodać podsmażoną cebulę z boczkiem, resztę ziemniaków pokrojonych w kostkę, łyżkę posiekanej natki pietruszki i świeżo posiekanego lub suszonego. Gotować na małym ogniu jeszcze przez minutę i nakładać na talerze. Posypać świeżo posiekaną natką i podawać.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment