Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Śląskie Niebo
Śląskie niebo
Składniki: 4 porcje
1 kostka Rosołu drobiowego WINIARY
500 g schabu b/k
200 g suszonych śliwek
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY
cukier
Opis przygotowania: 60 min.
Włożyć mięso do garnka, wlać 750 ml wrzącej wody, dodać kostkę rosołową i Przyprawę do zup. Gotować 50 minut. Śliwki namoczyć, dodać pod koniec gotowania. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić rosołem z mięsa. Połączyć z wywarem i śliwkami. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem. Mięso pokroić w plastry.
wskazówki
Podawać z kładzionymi kluskami i modrą kapustą.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment