Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Śląskie Jaskółecze Gniazda
Śląskie Jaskółecze Gniazda
Składniki: 4 porcje
1 łyżeczka Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY
4 plastry karkówki (600 g)
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 plastry szynki wędzonej
4 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki mąki
4 łyżki oleju
sól, pieprz
Opis przygotowania: 60 min.
Mięso rozbić przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Na płacie mięsa położyć natkę, plaster szynki i obrane ze skorupki jajko. Zwinąć w roladę (można związać nicią) i obtoczyć dokładnie w mące. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Przełożyć do rondla, podlać 1 szklanką gorącej wody. Dusić pod przykryciem przez 35 minut. Przed podaniem zdjąć nici, przekroić na połowę. Sos doprawić Przyprawą do zup.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment