Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Sandacz w Sosie z Grzybowym
Sandacz w Sosie z grzybowym
Składniki: 4 porcje
4 filety z sandacza (ze skórą)
sól, pieprz
sok z cytryny
1 cebula
300 g grzybów leśnych (najlepiej borowików)
250 ml śmietany 30%
1 łyżka posiekanej pietruszki
masło lub olej do smażenia
Opis przygotowania: 25 minut.
Rybę posolić, doprawić swieżo mielonym czarnym pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Smażyć na średnim ogniu na oleju lub na maśle.
Na osobnej patelni zeszklić, na maśle, posiekaną cebulę i dusić grzyby przez około 8-10 minut, podlewajać co jakiś czas śmietaną. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i dodać posiekaną pietruszkę. Na talerze wyłożyć usmażoną rybę i polać przygotowanym sosem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment