Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Kruche Ptysie z Bitą Śmietaną
Kruche Ptysie z Bitą Śmietaną
Składniki: ok. 15 sztuk
4 jajka
1 szklanka mąki (krupczatki)
1/4 kostki masła
1 szklanka wody
szczypta soli
bita śmietana na słodko
cukier puder do posypania
Opis przygotowania: 60 min.
Masło rozpuścić razem z wodą, zagotować i odstawić. Dodać mąkę i całość zmiksować, a następnie dodać całe jajka. Wszystko ponownie zmiksować. Tak przygotowane ciasto nakładać łyżką na blachę w formie kulek i piec w nagarzanym do 200 st. C piekarniku przez około 40 min. Po wystudzeniu przekroić w pół (w poziomie) i nałożyć do środka ubitą śmietane, przykryć górą i posypać cukrem pudrem.
wskazówki
Nadziewać ubitą śmietaną tuż przed podaniem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment