Fałszywe Gołąbki z Żeberek
Robię zawsze, gdy gotuję krupnik na żeberkach.
Składniki: 4
wyluzowane mięso z 1 kg ugotowanych żeberek
3 cebule
3 łyżki oleju
mielony czarny pieprz
ketchup pikantny
½ litra wywaru z gotowania żeberek
6-10 sparzonych dużych liści kapusty włoskiej (lub zwykłej)
8-10 dag przecieru pomidorowego
Opis przygotowania: 45-60 min.
Cebule drobno usiekać i usmażyć na oleju na złoto. Na każdym liściu kapusty kłaść kawałek mięsa z żeberek, łyżkę smażonej cebuli, łyżeczkę ketchupu i posypać pieprzem. Zawinąć jak gołąbki. W garnku ułożyć na dnie 1 duży liść kapusty. Na nim ściśle zawiniątka z żeberkami. Zalać wywarem z gotowania i dusić ok. 40 minut. Rozrobić przecier w odrobinie wywaru i wlać do garnka. Doprawić do smaku. Podawać w sosie z ziemniakami (lub chlebem, jak kto lubi).
Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Friday, December 25, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment