Czesc Wszyscy
Bede Sie Starac Miec Duzo Nowych Przepisow Mam Nadzieje Ze Bedziecie Szczesliwy.
Search This Blog
Tuesday, December 1, 2009
Kaszubska Zupa Rybna
Kaszubska Zupa rybna
Składniki: 4 porcje
2 kostki Bulionu warzywnego WINIARY
4 flądry (800 g)
1 mała marchewka
1 mała cebula
3 ziela angielskie
liść laurowy
1 łyżka soku z cytryny
1/2 szkl. kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sol, pieprz
Opis przygotowania: 60 min.
Ryby oczyścić, wypatroszyć, ściągnąć ciemną skórę, odciąć płetwy i ogon, posolić i pozostawić na 0,5 godz. Warzywa i przyprawy zalać 1,5 l wody. Ugotować wywar, przecedzić. Dodać sok cytrynowy i kostki bulionowe. Włożyć ryby, gotować 10 minut na wolnym ogniu, wyjąć ostrożnie z wywaru. Śmietanę połączyć z mąką, wlać do zupy, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Ryby zalać zupą.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment